Superfood: Cacao

Cacao bevat de hoogste concentratie anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen in de wereld. Qua gewicht bevat cacao meer anti-oxidanten dan rode wijn, Acai, granaatappel, en Goji bessen bij elkaar opgeteld.

Cacao is de nummer 1 leverancier van magnesium. Magnesium word ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Het ondersteunt hart en bloedvaten, het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratievermogen. Verder speelt Magnesium een rol bij het vrijmaken van energie uit voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en de spieren.

Daarnaast bevat het ook een hoop stofjes waar je je goed van gaat voelen en belangrijke stoffen zoals koper, zink, ijzer een dosis vitamine C.

Uit meerdere studies is gebleken dat het een gezond effect heeft op het hart en op ons leervermogen en het verlaagt het de bloeddruk.

Rauwe cacao is te verkrijgen als poeder, nibs of als hele boon. Klik om een product te bestellen:

www.hamelvitaalshop.nl

Tags:, , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.