Superfood: Chia

Chia is een plant van ongeveer een meter hoog, maar het zijn voornamelijk de zaden die worden gebruikt. De zaden zijn rijk aan omega 3-vetzuren en bestaan ook voor 25-30% uit plantaardige olie, inclusief alfalinoleenzuur. In onze voeding is vaak te weinig omega-3 aanwezig, dus dit is een goede aanvullig voor onze dagelijkse voeding.

Het werd oorspronkelijk verbouwd door de Nahua, een Azteken-cultuur in centraal Mexico, maar tegenwoordig wordt het in steeds meer landen bekend.
Als je het met water laat weken, krijg je een soort van gel. De bewoners van Midden-Amerika gebruikten deze gel om wonden te helen en om allerlei lichamelijke klachten te verhelpen, zoals verkoudheid en keelpijn. Ook gebruikten ze het als krachtvoer om de hele dag te kunnen rennen.
iStock_000019168996XSmall In voeding worden de zaadjes heel of gemalen gebruikt. Gemalen wordt het voornamelijk in bakproducten gebruikt en als hele zaadjes in dranken, toetjes, muesli of rijst bijvoorbeeld.
Chiazaad is proteïnerijk en bevat calcium, fosfor, mangaan, kalium, natrium, vitamine A en zink.
Klik op onderstaande link om deze superfood te bestellen:

www.hamelvitaalshop.nl

Tags:, , , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.