Gifvrij leven binnen je budget door Julia Kang

Als je wilt overstappen op een (zoveel) mogelijk gifvrij leven, begin dan eens met het opruimen van je badkamer.
Veel verzorgingsproducten zoals douchegels, deodorant, parfum en allerlei cremes bevatten veel synthetische stoffen die schadelijk zijn. Deze kan je beter niet meer gebruiken en zet  in plaats daar van een grote pot biologische kokosolie in je badkamer en gebruik deze om je huid te verzorgen en om eventueel  je make-up af te halen. Vervang je shampoo door een merk met het BDIH keurmerk. Dan verzorg je je lichaam zonder gifstoffen en bespaar je veel geld. Koop ook geen schoonmaakmiddelen meer, maar maak vooral schoon met heet water en azijn.
Probeer te eten zonder chemische toevoegingen.
Je kan geheel overstappen op biologisch eten, maar je kan beginnen met selectief biologisch te eten. Je gaat een deel wel en een deel niet biologisch eten.Dan kan je het beste beginnen door alle vlees en zuivelproducten te vervangen door de biologische varianten.
In vlees (en dus ook in de zuivel) zitten veel groeihormonen en antibioticum die slecht zijn voor je gezondheid en je gewicht nadelig kunnen beïnvloeden.  Verder worden dieren in de bio-industrie met slechte grondstoffen gevoed

gifvrij

waardoor het vlees weinig voedingsstoffen bevat en geen gezonde vetten. Dan kan je, als het goed bevalt en financieel mogelijk is, vervolgens ook op je kruidenierswaren over gaan op biologisch , hierdoor kan je E-nummer–vrij eten. Dit is erg belangrijk omdat veel chemische toevoegingen je hormoonhuishouding ontregelen met als gevolg gezondheidsklachten en je gewicht wordt ook beïnvloed. Vervolgens als je helemaal over wilt gaan op biologisch kun je al je groente en fruit ook biologisch gaan eten zodat je ook geen schadelijke pesticiden meer binnen krijgt.
Maar sommige fruit en groente zijn al vrij schoon en hebben niet de eerste prioriteit om ze te vervangen door biologisch. Relatief schoon zijn: Bananen, kiwi’s, ananassen, mango, bloemkool, witte kool, rode kool, wortels, ui, broccoli, courgette, tomaten. Mits deze in Nederland zijn geteeld. Fruit en groente uit Spanje en andere Middellandse zee landen worden veel bespoten.
Voor de producten die je niet biologisch kan of wilt vervangen, let er dan op dat ze geen E-nummers bevatten. Dus altijd goed de etiketten lezen voordat je iets koopt. Een E-nummer begint altijd met een E en zijn dus goed te onderscheiden. Maar soms wordt het E-nummer niet genoemd, maar de naam zelf van de toevoeging. Meestal als het gaat om een woord dat je niet herkent of niet in het woordenboek staat, gaat het om een toevoeging en kan je dat product beter niet meenemen.

Klik hier om een kijkje op mijn site te nemen.

Tags:, , , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.