Giftig


Boek van de maand September

William Reymond: Giftig, zwaarlijvigheid, ongezonde voeding, ziekten: onderzoek naar de ware schuldigen.

De Geus
iSBN: 978 90 445 1205 2

De werkelijke pandemie die momenteel gaande is, is die van het massale overgewicht. Een pandemie waarbij de Mexicaanse griep in alle opzichten verbleekt. De bekende Franse onderzoeksjournalist William RGiftigeymond, die zelf in de V.S. leeft, is op zijn bekende manier diep in de oorzaken gedoken. Het resultaat stemt niet tot vrolijkheid, maar heeft wel geleid tot een boek waarin je blijft lezen. Naast de alom erkende ’Big Two’ als oorzaak van de wereldwijde globesitas, het feit dat we minder bewegen en steeds grotere en calorierijke porties zijn gaan eten, komt in dit boek een andere statistisch onderbouwde oorzaak boven water. De grootschalige introductie van glucose-fructose siroop als zoetmaker en vervanger van de traditionele suiker blijkt een hele dikke vinger in de pap te hebben. Daarnaast worden laakbare marketing strategieën haarfijn uitgemeten. De beïnvloeding begint al heel vroeg bij onze kinderen. Ook de beschrijving van de bereiding van ons veevoer leidt tot kippenvel. En dan niet van genot maar van afgrijzen. Zonder door te draven of belerend te zijn wordt in dit boek een zware prijskaart beschreven die het gevolg is van onze moderne landbouw en steeds verdergaande industrialisering van ons voedsel. We staan erbij en kijken ernaar. En die prijskaart zeulen steeds meer mensen met zich mee.

Bestel hier

Tags:, , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.