De hormoonfactor – Ralph Moorman

Een zeer originele insteek in de wereld van gewichtsproblematiek en bewegen. Levensmiddelentechnoloog en Personal Trainer Ralph Moorman komt met enkele controversiƫle inzichten en adviezen. En daar houden wij wel van, vooral als ze goed onderbouwd zijn. Ralph geeft logische en geloofwaardige adviezen op het gebied van voeding en bewegen. Hij koppelt dit aan de balans tussen de diverse hormonen in ons lichaam. Verkeerde, vaak technisch bewerkte voeding in combinatie met foutieve trainingsmethodieken vormen een brug naar overgewicht via een hormonale disbalans.

de hormoonfactor

Het boek is in principe geschreven voor iedereen en dat is een prima uitgangspunt. Onderweg passeren enkele zeer interessante denkbeelden die vragen om verdieping en meer. Helaas houdt het boek daar dan op. De uitgebreide literatuurverwijzingen helpen dan verder op weg.

Het is toch weer schokkend om te lezen dat iemand afkomstig uit de wereld van levensmiddelen- en biotechnologie simpelweg adviseert om zo natuurlijk mogelijk te eten. Er zijn maar weinig producten die echt verrijkt worden door de bemoeienissen van de industrie. Ze vormen eerder een belasting voor ons mooie lichaam.

Bestel hier

Tags:, , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.