Het succes van slechte seks

In het Darwin jaar verscheen een intrigerend en zeer vermakelijk boek over de rol van de evolutie in ons dagelijkse bestaan. Geschreven door de bioloog,  journalist en schrijver en Doctor in de Wetenschappen Draulan. Vanuit zijn specialisatie gedragswetenschappen, weet hij als geen ander de rol van de evolutie in relatie tot onze genen, religie, seksualiteit, moraal en vele andere vaak met elkaar in spanning verkerende onderwerpen, aan te snijden. We blijken toch nog heel vaak meer dier dan mens te zijn, meer dan we zelf willen of kunnen geloven.

het succes van slechte seks

Aandacht trekken, opvallen met onze pauwenveren, herrie maken, mooi kunnen zingen, aantrekkelijk gevormde en gekleurde lichaamsdelen. De evolutie op zich lijkt geen hoger doel na te streven, het probeert lukraak uit. Want onze genen lijken verder te willen in een constante wedloop, de weg vinden naar de meest optimale aanpassing aan de gegeven omstandigheden. Draulan schrijft met humor, is relativerend, soms cynisch en schudt aan menig heilig huisje.

Wie tijdens de vakantie eens iets anders in de koffer wil stoppen dan de nieuwe Saskia Noort, Kluun of Esther Verhoef waagt zich aan dit boek. Variatie en grofweg ‘uitproberen’ blijkt namelijk evolutionair gerechtvaardigd te kunnen worden. En met dit boek trekt u zeker de aandacht aan de rand van het zwembad. Deze pil lezen voldoet aan alle wetten van de evolutie. Het boek rechtvaardigt hierdoor zichzelf.

Bestellen!

Tags:, , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.