Opleiding gewichtsconsulent

Een goede gezondheid is voor de meeste mensen een belangrijk aspect van het bestaan. We willen er allemaal goed uitzien en ons vrij kunnen bewegen. Veel mensen zijn daarom bewust bezig met hun gezondheid. Onze gezondheid is gedeeltelijk maakbaar. Meer bewegen en een verantwoord voedingspatroon kunnen de gezondheidsbeleving een positieve impuls geven. Maar een goed gewicht bereiken en behouden blijkt niet altijd zo gemakkelijk te gaan. Kijk maar eens in de spiegel of goed om je heen in een zwembad of op het strand. Ruim vijftig procent van de volwassenen boven de 40 jaar kampt met overgewicht, onder onze kinderen stijgt het percentage overgewicht in een snel tempo naar 20 procent. De media overspoelen ons met alarmerende berichten. Niet alleen in Nederland is dit een probleem, overgewicht en obesitas beginnen epidemische vormen aan te nemen in de westerse wereld. Sommige onderzoekers spreken zelfs van globesitas.
Veel mensen tobben met hun gewicht. Ze shoppen van Sonja Bakker naar een 1000 calorieën dieet en van fruitdiëten naar vetvrij eten. En de jojo rolt ondertussen heen en weer. Iedereen lijkt min of meer wel te weten wat gezond eten inhoudt, maar tussen weten, doen en volhouden zit vaak een kloof. Deze zorgwekkende ontwikkelingen staan mede aan de basis voor de nieuwe opleiding tot gewichtsconsulent.
De gewichtsconsulent begeleidt mensen in het bereiken en behouden van een goed en gezond gewicht. Kennis en vaardigheden leiden tot een behandelplan op maat. Na deze cursus kan de gewichtsconsulent zich richten op de begeleiding van individuele cliënten, (afslank)groepsactiviteiten opzetten, maar bijvoorbeeld ook voorlichting geven op een (sport)school. Het aandachtsgebied is breed.
Er zijn meerdere opleidingen tot gewichtsconsulent maar slechts enkele opleidingen worden aanbevolen door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Een van deze opleidingen wordt verzorgd door het Hamel College te Gorinchem.

Tags:, , , ,

Het is niet meer mogelijk om te reageren.